OBRADOVIĆ ZA DVE OPCIJE: Demonstracije ili posredovanje EU u rešenju krize

Foto: Dveri Čačak

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da je „više nego jasno“ da su izbori 21. juna bili nedemokratski i protivustavni i da moraju biti poništeni i ponovljeni.

Obradović u pisanoj izjavi navodi da je jedna od opcija za takvo rešavanje situacije nastavak uličnih demonstracija i građanske neposlušnosti do pada vladajućeg režima, a drugi je posrednička misija Evropskog parlamenta, slična onoj u Severnoj Makedoniji.

Svakako se treba što pre vratiti na inicijativu akademika Vladimira Kostića koja nas vodi ka smirivanju i normalizaciji političkih prilika u zemlji, a potom i formiranju prelazne vlade kao jedinom rešenju da se premosti ovaj period kada nemamo ni Skupštinu ni Vladu, konstatovao je Obradović.

On navodi da bi osnovni zadatak prelazne Vlade bilabriga o zdravlju građana u vreme pandemije i izbor novog Kriznog štaba, kao i saniranje negativnih posledica po privredu i radna mesta.

Paralelno sa tim, navodi Obradović, trebalo bi da usledi oslobođenje medija i svih nezavisnih državnih institucija od terora izvršne vlasti, kao i stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore na svim nivoima za devet do 12 meseci.

Ovo rešenje donosi preko potreban mir i sigurnost u društvu, vraća poverenje u državne institucije i obnavlja ugroženu demokratiju u Srbiji, ocenio je Obradović.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.