OBAVEZNE ZIMSKE GUME Kolovozi mokri i klizavi, ponegde slaba kisa ili sneg

U celoj Srbiji je jutros oblačno, u nekim delovima padaju slaba kiša ili slab snega, kolovozi su mokri, a ponegde ima i sumaglice, pa Auto-moto savez Srbije (AMSS) preporučuje opreznu vožnju.

Prema najavama meteorologa, na putevima u višim planinskim, a ponegde i u nižim predelima, u toku dana se očekuju snežne padavine na koje vozači moraju biti spremni, a zbog kojih je uvek neophodno posedovati obaveznu zimsku opremu.

Danas i sutra u južnim, jugoistočnim i istočnim krajevima očekuje se formiranje snežnog pokrivača, u nižim predelima od 5-10 Ccentimetara, a u planinskim od 15-25 centimetara.

AMSS podseća da vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta, navedeno je u saopštenju.

Blic

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.