Obaveštenje o gotovom rezultatu PCR testa stiže na mejl ili SMS-om

Foto: Pixabay

Kancelarija za elektronsku upravu saopštila je danas da je unapredila besplatno automatsko obaveštenje građana o završenom rezultatu PCR testa na koronu putem SMS poruke ili imejla koji ostave prilikom testiranja.

Taj servis će i dalje slati obaveštenje isključivo o tome da je rezultat PCR testa gotov, a rezultate testa građani će i dalje moći da pogledaju na Portalu e-zdravlje.gov.rs, direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović .

On je podsetio da građani nema potrebe da odlaze u zdravstvene institucije i da se izlažu i najmanjem riziku, već će servis automatski funkcionisati i obaveštavati građane 24 sata dnevno.

Za one koji zaborave da ostave svoje kontakt podatke prilikom testiranja i dalje je dostupna usluga prijave za notifikaciju na Portalu eUprava.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da se situacija u Srbiji stabilizovala, ali na dosta visokim brojevima, ali se poboljšanje „može naslutiti“.

IZVORDanas
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.