Novovaroška sela i dalje žedna

Nova Varoš – Vanredna situacija koja je uvedena 28. avgusta u Novoj Varoši zbog problema u vodosnabdevanju i dalje je na snazi. Načelnik štaba za vanredne situacije Radivoje Bujišić kaže da se ni nakon deset dana situacija nije popravila, šta više čak se i pogoršala.

– Dve vojne cistrne potpomognute sa cisternom JKP” 3 septembar” svakodnevno snabdevaju vodom novovaroška sela. Sve više meštana se javlja i traži vodu, mi smo nemoćni udovoljiti svim zahtevima pa se voda doprema prema prioritetima i napravljenim spiskovima. Najteža situacija je u selima podno Javora, zatim Bukoviku, Štitkovu, Božetićima i Debelji. Dugotrajna suša napravila je probleme i na nižim kotama tako da se javljaju ljudi i iz Bistrice i traže da im dopremimo vodu – naglašava Bujišić.

Radivoje Bujišić nacelnik Opštinskog štaba za vanredne situacije, foto: www.ppmedia.rs

On je dodao da se uprkos problemima u vodosnabdevanju koje Nova Varoš ima turistička zona Zlatara uredno snabdeva i da hotelijeri i gosti nijedno časa nisu bez vode.

PP Media

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.