Novovarošani privode kraju pripreme za proslavu Dana opštine

Nova Varoš – Opština Nova Varoš 1. novembra proslaviće svoj praznik Dan opštine koji se obeleževa u slavu i čast ratnika Javorske brigade Srpske vojske koja je 1. novembra 1912. godine, u Prvom balkanskom ratu, ovaj kraj oslobodila od petovekovnog ropstva Otomanskog carstva.Iz lokalne samouprave kažu da privode kraju pripreme za obeležavanje Dana opštine, te da će tim povodom biti upriličeno niz kulturno sportskih događaja, dok će centralna proslava svečana akademija biti održana u Domu kulture od 18 časova.

Prvi čovek opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević kaže da su pozivnice povodom obeležavanja Dana opštine poslate na adrese svih državnih zvaničnika koji su na neki način doprineli razvoju opštine uključujući predsednika države i Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić za koje još uvek nema potvrdu da će doći 1. novembra u grad podno Zlatara. Ali one koje Vasiljević očekuje da će sigurno doći jesu potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, zatim ministar vojni Aleksandar Vulin i direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević.

– Siguran sam da će doći naš novovarošanin Nikola Selaković, sa njim bi trebalo da stigne i direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević, očekujemo i potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića koji nam je dosta pomogao u razvoju opštine, zatim ministar odbrane Aleksandar Vulin uz čiju pomoć nam je Vojska Srbije u sušnom periodu ustupila dve cisterne uz pomoću kojih smo napajali pijaćom vodom sela – kaže predsednik opštine Radosav Vasiljević.

Po prvi put i sportisti će dati doprinos obeležavanju najveće svetkovine u ovoj opštini. A po običaju biće nagrađeni najbolji studenti i đaci, kao i zaslužni pojedinci i ustanove koji su se istakli svojim radom i zalaganjem u protekloj godini.

Svečanu akademiju upotpuniće KUD Doma kulture Jovan Tomić i frulaš Darko Prelić, dok će Zavičajni muzej upriličiti tematsku izložbu u galerijskom prostoru Doma kulture.
PP Media

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.