Novosađanka teško povređena, pala sa žičare na Divčibarama

Foto: MONDO/PREDRAG VUJIĆ

Valjevski vatrogasci-spasioci Vladimir Mitrović i Milan Tripković, koji dežuraju u stanici na Divčibarama, spasili su i ukazali prvu pomoć 60-godišnjoj Novosađanki koja je teško povređena u padu sa panoramske ljuljaške na žičari skijališta „Crni vrh“.

Incident se dogodio juče popodne na vrhu skijališta „Crni vrh“, kada se prosvetna radnica T.P.S. (60) iz Novog Sada, koja je planinarila u društvu prijateljice na Divčibarama, popela na panoramsku ljuljašku, koja je deo žičare, piše Blic. U jednom trenutku ona je ispala iz ljuljaške i sa visine od preko dva metra pala na kamenjar.

Ona je zadobila ozbiljne povrede glave, ruku i leđa.

Problem je bio u tome što do vrha ski-staze, gde se nalazi panoramska ljuljaška, nema puta, tako da smo „ladom nivom“, praktično probijajući se kroz blato i kaldrmu, morali da vozimo preko stare ski-staze i obodom planine stigli do vrha žičare, ispod koje se, sa polomljenim rukama i povredama na glavi i leđima, nalazila Novosađanka, rekao je Mitrović.

On je objasnio da povređena žena najverovatnije nije zauzela najbezbedniji položaj u panoramskoj ljuljaški, nakon čega se ona zaljuljala i izbacila je na kamenito tlo ispod žičare.

Povređenu ženu i njenu prijateljicu smo, ponovo uz teške muke vožnje stazom bez puta, spustili do Divčibarske česme, polivali vodom i održavali je u svesnom stanju, a onda ju je preuzela ekipa hitne pomoći, rekli su valjevski vatrogasci-spasioci.

Nakon transporta do Urgentnog centra Opšte bolnice u Valjevu, T.P.S. je ukazana prva pomoć.

Zbog dalje opservacije i lečenja, povređena je potom upućena za Novi Sad.

IZVORRTV
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.