NOVI REKORD DINARA u 2017. Jedan evro 118,66 dinara

Dinar je danas nastavio rast prema evru za 0,1 odsto u odnosu na petak i dostigao novu rekordnu vrednost u ovoj godini, a zvanični srednji kurs iznosi 118,6618 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar je jači prema evru za 0,4 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači je za 3,7 procenata. Od početka godine, dinar je prema evru ojačao za 4,1 posto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je pao u petak za 0,4 odsto na 102,2065 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti slabiji za 0,4 procenta nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 8,5 odsto. Dinar je prema dolaru ojačao od početka godine za 14,6 posto.

NBS je kupila u petak 15 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa, a od početka godine je kupila jednu milijardu i 170 miliona evra i prodala 345 miliona evra.

Najniža je vrednost dinara prema evru zabeležena 3. i 13. februara, kada je jedan evro koštao 124,0174 dinara.

Blic

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.