NOVI IZGLED NAJLEPŠEG DELA GRADA: SC „Mladost“ punom parom napred

3D Render, Foto: SCM

Oduvek su se Čačani ponosili svojom Moravom. Blagodat je prirode da takva reka protiče kroz grad. A upravo na desnoj obali reke je smešten Sportski centar „Mladost“. Oaza sporta, rekreacije i zdravlja, slobodno se može reći iz dana u dan menja svoj izgled i nudi svima sve više. Neka nova energija, svojstvena mladim i preduzimljivim ljudima, očigledno se pretače u pozitivne trendove, koji su više nego vidljivi.

Brojni sadžaji su namenjeni svim generacijama. Najmlađima su na raspolaganju brojna dečja igrališta. Nećemo pogrešiti ako kažemo da je Čačak u odnosu na broj stanovnika sigurno u vrhu liste srpskih gradova kada je u pitanju ovaj vid sadržaja za najmlađe. U poslednje tri godine na prostoru same ustanove, ali i drugih delova grada „nikao“ je veliki broj modernih dečjih igrališta.

Foto: SCM

Svesni smo koliko je bitno zdravo i srećno detinjstvo naših najmlađih. Želja nam je da deca iz svih delova grada, ali i sa seoskog područja imaju lepe i bezbedne uslove za igru, tako da ćemo nastaviti sa izgradnjom dečjih igrališta na teritoriji Čačka, rekao je direktor SC “Mladost“ Miloš Stevanić.

Svako od njih uz moderan sadržaj ima i gumiranu podlogu što svakako predstavlja prvi i osnovni aspekt dečje igre i odrastanja, a to je bezbednost. Samo u poslednjih četiri meseca napravljena su ili rekonstruisana igrališta u Aveniji 2, stambenom kompleksu „Kaluđerice“, MZ Park, popularno „Sprajtovo“, naselja „Gvožđar“ i Alvadžinica.

Nisu zapostavljeni ni mališani sa seoskog i prigradskog područja tako da nova igrališta krase Ljubić brdo i Gornju Trepču. Dečji žagor sa pomenutih lokacija jasno stavlja do znanja da je ovaj projekat pun pogodak, pa će grad Čačak i SC „Mladost“ nastaviti sa ovom pozitivnom praksom.

Ne treba se mnogo vraćati u prošlost i prisećati kako je izgledao prostor oko Gradskog stadiona. Na mestu nekadašnjeg korova i trnja „nikla“ su dva nova fudbalska terena. Jedan sa prirodnom, a drugi sa veštačkom podlogom zaokružili su celinu, tako da se u okviru samog kompleksa nalazi čak četiri fudbalsak terena.

Foto: SCM

Već godinama se govori o ovom velikom projektu. Iako su pojedini naši sugrađani bili skeptični, mislim da će ih prva poseta rekonstruisanoj plaži razuveriti. Podsetiću da nije posečeno ili uništeno nijedno stablo, a na samom prostoru plaže će biti više uređenih zelenih površina nego ranije. U sklopu stadiona će biti otvorena četiri lokala, koji će imati jasno obeležene letnje bašte i ceo prostor će biti neuporedivo kultivisaniji nego prethodnih godina, dodaje Stevanić.

Rendering, Foto: SC Mladost

Popularni mini pič tetren, namenjen najmlađim fudbalerima je rekonstruisan i blista sjajem koji je već pomalo bio zaboravljen. Svi tereni imaju automatski sistem za zalivanje, koji koristi vodu iz reke. Ceo kompleks je u potpunosti ograđen, a novu dimenziju i možemo reći kraj radova obeležiće rekonstrukcija dela bedema koji se nalazi na prostoru od škole Vuk Karadžić, do naselja Košutnjak.

Višegodišnji san Čačana svih generacija je konačno dosanjan ovih dana. Čačak je jedan od retkih gradova koji ima zaseban atletski stadion. Poslednja kakva takva rekonstrukcija i ulaganja u ovaj objekat su vezana za polovinu osamdesetih godina prošlog veka. Vremenski uslovi i pandemija svetskih razmera su u dobroj meri usporila realizaciju ovog projekta. Konačno se radovi bliže samom kraju.

Foto: SCM

Čak i oni koji ne koriste atletsku stazu, ako uopšte ima takvih,su puni utisaka kada vide kako to sve sada izgleda. Ovakav objekat je prava retkost u Srbiji. Podsećam da se svi korisnici moraju jasno pridržavati uputstava kada je u pitanju korišćenje samog objekta, jer želimo da ga sačuvamo za generacije koje dolaze. Za sve će biti dovoljno prostora, a sam objekat će biti obezbeđen 24 sata, rekao je Stevanić.

Urađena je kompletna infrastruktura stadiona, postavljena potpuno nova moderna LED rasveta, a ono što je najbitnije zablistala je nova gumirana podloga najnovije generacije. Čačanskim atletičarima, ali i brojnim rekreativcima staza će biti na raspolaganju čim stručne ekipe iz Republike Češke završe obeležavanje borilišta, čime će ovaj kapitalni sportski objekat dobiti svoj pravi izgled, kojim će se ponositi svi Čačani.

Foto: SCM

Počeli smo rekom, rekom ćemo i završiti. Nema Čačanina koji posebno u letnjim mesecima ne odlazi na gradsku plaži i samu Moravu. Posle više decenija ovaj deo našeg grada će dobiti potpuno nov izgled. Moderno šetalište, sa ugostiteljskim sadržajima i potpuno novim plažnim prostorom će svakako biti prostor na kome Čačani neće samo tražiti spas od letnjih vrućina, već provoditi svaki slobodan trenutak. Biće to jedno od najlepših priobalja na teritoriji Srbije, čiji će sadržaji biti namenjeni svim generacijama.

Veliko poverenje i izvanrednu saradnju imamo sa gradskim rukovodstvom, koje je očigledno prepoznalo značaj ustanove. Takođe moram reći da u kolektivu vlada harmonija i da se svi radni zadaci obavljaju redovno. Uz sve ove projekte o kojima smo govorili radimo svoje redovne poslove, a onaj koji je najvažniji za ovaj period godine je priprema bazena, čije se kapije otvaraju sutra. Cena ulaznice se neće menjati, a mi potpuno spremni ulazimo u novu, mogu reći specifičnu sezonu, jer će objektivno veliki broj naših sugrađana celo leto provesti u Čačku, zaključuje direktor Miloš Stevanić.

Foto: SCM
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.