Novi Citroen C3 (FOTO)

Foto: Citroen Promo

Citroen je objavio prve fotografije i tehničke detalje restilizovanog modela C3.

Nakon nekoliko godina prodaje, došlo je vreme za „zatezanje bora“ Citroena C3.

Francuski proizvođač restilizovao je prednji deo vozila, koji sada ima nove LED farove, ali i drugačiji branik i masku, čija je lajsna vizeulno povezana sa dnevnim LED svetlima.

Foto: Citroen Promo

Promenjen je i dizajn bočnih zaštitnih lasjni na vratima (takozvanih „airbumps“ dodataka), dok su razlike na zadnjem delu vozila između stare i nove verzije C3 gotovo neprimetne.

Kupcima će na raspolaganju biti opcione alu felne prečnika do 17 inča, a proširene su i mogućnosti personalizacije sa 36 na čak 97 kombinacija.

Foto: Citroen Promo

Posebno se izdvaja dizajnersko rešenje krovnog panela, koji je dostupan u 4 boje, uz još 3 grafičke opcije centralnog dela krova.

Kupci takođe mogu da izaberu jednu od 7 ponuđenih boja spoljašnjosti automobila.

Foto: Citroen Promo

Unutrašnjost je takođe pretrpela određene promene, uvođenjem više kvalitetnijih materijala koji su mekani na dodir, kažu u francuskom proizvođaču.

Unapređena su i sedišta, po ugledu na ona u modelima C4 Cactus i C5 Aircross, pa je vožnja sada udobnija.

Foto: Citroen Promo

Multimedijalnim sistemom upravlja se preko 7-inčnog ekrana osetljivog na dodir, ali i glasovnim komandama, dok su na raspolaganju i funkcije pobezivosti sa smartfon uređajima: Mirror Screen sa Apple CarPlay i Android Auto.

Motorizacija obuhvata 3-cilindarski 1.2-litarski Puretech benzinac sa 82 KS i 110 KS, kao i 4-cilindarski 1.5-litarski BlueHDi sa 100 „konja“.

Foto: Citroen Promo

Pored manuelnog menjača, kupci mogu da naruče i opcioni 6-stepeni automatski u svim modelima, osim u bazičnom benzincu.

IZVORB92 / Auto
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.