Novi asfalt u Gojnoj Gori

Gornji Milanovac – Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević prisustvovao je asfaltiranju puta u Gojnoj Gori. U pitanju je 850 metara puta u zaseoku Čolovići. Vrednost radova iznosi 3.582.362,40 dinara. Takođe su asfaltirani putevi u Leušićima (Nedeljkovići – Gavrovići) 1200 metara u vrednosti od 3.796.560,00 dinara i put „Madžarac“ u Gornjim Branetićima u dužini od 2.040 metara čija je vrednost 7.967.913,60 dinara. U toku su radovi u Trudelju i Donjoj Vrbavi.

„Asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih puteva privodi se kraju, imaćemo još jedan tender početkom novembra meseca. Nadam se da će vreme u novembru dozvoliti da završimo ta tri putna pravca koja su u planu. U planu nam je da krenemo sa asfaltiranjem Babovića puta, koji spaja Kamenicu i Gojnu Goru, koji ima blagi uspon i kojim je najbolje saobraćati zimi. Takođe, ovde smo asfaltirali put u naselju Čolovići i kroz razgovor sa meštanima, koji se bave i seoskim turizmom, vidimo da je ovo ispravno ulaganje opštine Gornji Milanovac i u selo i u turizam. Ovaj deo puta od 850 metara radili smo uz sufinansiranje meštana, u odnosu dinar građani – tri dinara opština. U budžetu za 2018. godinu biće izdvojeno blizu 150 miliona dinara za putnu infrastrukturu. U ovoj godini je planirano da se asfaltira 22 kilometra puteva i ja se nadam da ćemo do kraja novembra tu cifru i dostići. To je neuporedivo više kilometara nego prethodnih godina, uz podatak da se od ove godine kompletno asfaltiranje lokalnih puteva vrši sredstvima iz budžeta opštine, bez učešća građana, dok je procenat novčanog učešća građana u asfaltiranju nekategorisanih puteva smanjeno“, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.

U budžetu opštine Gornji Milanovac za 2017. godinu za putnu infrastrukturu ukupno je izdvojeno 148.813.179,00 dinara.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.