NOVE MERE: Proglašena vanredna situacija u Priboju

Priboj, Foto: N1

U Priboju je proglašena vanredna situacija na predlog opštinskog štaba za vanredne situacije, a zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem koronavirusa.

To znači da je od ponedeljka u toj opštini zabranjeno okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu više od dva metra, prenosi RTS.

U svim zatvorenim prostorima neophodno je nošenje zaštitnih maski i držanje distance. Zabranjuje se organizovanje svečanosti, sportskih i drugih manifestacija, kao i muzičkih.

Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata od 7 do 22 sata. U ugostiteljskim objektima ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u jednom domaćinstvu.

Zabranjuje se rad bazena, otvorenih i zatvorenih, kao i spa i velnes centara, a u javnom prevozu je obavezno nošenje zaštitnih maski.

IZVORRTS / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.