Novak Đoković pozitivan na COVID-19

Najbolji svetski teniser Novak Đoković saopštio je da su on i njegova supruga Jelena pozitivni na COVID-19.

„Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Deca su negativna“, navodi se u saopštenju.

Đoković je saopštio da je ideja Adrija tura bila da se pomogne teniserima, dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija.

„Sve što smo uradili u proteklih mesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vreme, želeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi“, navodi se u saopštenju.

Završnica turnira u Zadru, druge stanice Adrija tura, otkazana je zbog opasnosti od zaraze koronavirusom, nakon što je Grigor Dimitrov bio pozitivan na testiranju, a pozitivan je i Viktor Troicki, kao i Borna Ćorić.

„Organizovali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio verujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave lekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za 5 dana“, poručio je Đoković.

Brojni mediji i sportisti su kritikovali Đokovića zbog Adrija tura, a poslednji u nizu je francuski Ekip, koji je žestoko napao najboljeg svetskog tenisera.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.