Nova školska godina, a stari zahtevi prosvetara

Čačak – Štrajk  u školama , članicama Sindika obrazovanja Čačka i protest na Gradskom trgu obeležio je početak nove školske 2017/ 18. godine u Čačku . Prema  rečima  nadležnih  u svim  čačanskim  osnovnim  I srednjim  školama  ,kojih ima 27 , časovi su  trajali po  30 minuta, s  tim što je  u tri škole zvonilo na 45 minuta , a nastavnici su izlazili na  30 minuta.

Novu školsku godinu prosvetari u  Čačku počeli su starim zahtevima , rekla je Vesna Jerotijević , portparol  Sindikata obrazovanja Čačka. Povlašenje iz procedure nacrta Zakona o zaposlenima u javnim službama , samo je jedan od tih zahteva.

Komentarišući  štrajk prosvetnih radnika ministar  prosvete  Mladen Šarčević  kaže da nije u pitanju pomeranje odluka I dogovora . Najavljijući polovinom septembra  ponovo pregovore sa sindikatima,  dodao je da se  Zakon o javnim službama različito  shvata,ali da je namera zakonodavca da  se izjednače svi oni  koji rade u javnom sektoru.

Vesna Jerotijević kaže da se nada da će pregovora sa resornim ministarstvom biti još I najavljuje  podršku  kolegama u  Prehrambeno ugostiteljskoj školi  11. septembra

Inače, na protestu  , koji je organizovan u saradnji sa kolegama iz Gornjeg Milanovca I Ivanjice na Gradskom trgu okupilo se svega nekoliko desetina   predstavnika škola . Mali broj okupljenih predstavnici SOČ-a  pravdaju time što su kažu časovi  u vreme protesta bili u toku , a škole nisu bile u potpunoj obustavi rada.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.