NEGOTIN NOVO ŽARIŠTE: Testirano 5051 osoba, pozitivno 296 pacijenata

Foto: Pixabay

Sedam osoba je izgubilo borbu sa koronavirusom, 4 muškarca i 3 žene. Od početka epidemije preminula je 151 osoba. 

U poslednja 24 časa testirana je 5051 osoba, dok je virus registrovan kod 296 osoba. Ukupno zaraženo 7779 osoba. Hospitalizovano je 3135 pacijenata, dok je izlečeno 1152 pacijenta.

Negotin je novo žarište, u dom za stara lica „Radost“ u ovom gradu ušao je koronavirus.

Virus registrovan u 30 ustanova socijalne zaštite

Kada su u pitanju ustanove socijalne zaštite, virus je registrovan u 30 ustanova kod 531 korisnika i 131 zaposlenog, navela je epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 55, dok je 10 osoba koje su zaposlene u tim ustanovama izlečeno.

Od 7 preminulih, 4 korisnici Gerontološkog centra u Nišu

Od sedam preminulih osoba tokom poslednja 24 sata, četiri su bili korisnici Gerontološkog centra u Nišu.

Ovi podaci nam pokazuju ono što smo već govorili da je ova populacija najosetljivija na nastanak najtežih formi bolesti, komplikacija i nažalost smrti, navela je Kisić Tepavčevićeva.

„Većina pozitivnih osoba imala asimptomatski oblik bolesti“

Kisić Tepavčevićeva je navela da je procenat pozitivnosti manji od 6 odsto, kada se uzme u obzir broj testiranih i pozitivnih slučajeva.

Dodala je da je većina pozitivnih osoba imala asimptomatski oblik bolesti i tesirani su kao kontakti zaraženih. Naglasila je da je to pokazatelj da infekcija slabi i da je došlo do inverzije težine kliničke slike, na samom početku je naveći broj pacijenata imao teže oblike pneumonija, a sada je sve više onih sa blažim simptomima ili nikakvim.

U petak u 18 časova počeo novi policijski čas koji će trajati do ponedeljka u 5 ujutro.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.