Nedimović otvara Kupusijadu

Mrčajevci – Tradicionalna turističko-gastronomska manifestacija “Kupusijada” biće održana od 15. do 17. septembra 2017. godine u Mrčajevcima. Programom, 15. po redu “Kupusijade”, predviđen je bogat kuluturno-umetnički program, izložbe i sportska nadmetanja. Najatraktivniji deo programa je takmičenje za izbor najboljeg “svadbarskog kupusa”, pripremljenog u zemljanom loncu. Najboljim takmičarima, u kategorijama – “Celo selo kuva”, “Ekipe” i “Pojedinci”, biće dodeljene nagrade: “Zlatni”, “Srebrni” i Bronzani lonac”.

Manifestacija počinje u petak, u 17.00 časova, kada će nakon Narodnog višeboja, u muzičkom delu programa “Obrenovanje”, nasupiti borojni muzički izvođači i folklorne grupe i specijalni gost programa, Olivera Katarina.

Svečano otvaranje manifestacije je u subotu, 16. septembra u 18.00 časova, uz obraćanje ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića i gradonačelnika Čačka, Miluna Todorovića.

Proglašenje pobednika 15. “Kupusijade”, biće održano u nedelju u 18.30 časova, a potom će od 19 sati uslediti zajednički koncert KUD -a “Dule Milosavljević” iz Čačka i KUD-a “Ivo Lola Ribar” iz Beograda.

U prilogu je kompletan Program 15. “Kupusijade” u Mrčajevcima.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.