Neće doći do rasta cena gasa

Ministarstvo energetike saopštilo je da neće doći do rasta cena gasa. Ministarstvo je povodom pogrešnog  interpretiranja saopštenja Srbijagasa da je došlo povećanja cena gasa za toplane i industriju, u saopštenju preciziralo da cena tog energenta nije povećana.

„Saopštenje Srbijagasa nije u potpunosti jasno, ali u njemu zapravo nigde i ne piše da je došlo do povećanja cena. Tačno je da od 1. oktobra počinje primena izmenjene metodologije za cene pristupa sistemu za distribuciju prirodnog gasa i cenama prirodnog gasa za javno snabdevanje, koju je Savet Agencije za energetiku Republike Srbije odobrio na sednici, održanoj 31.avgusta 2017. „, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Novom metodologijom se vrše određene sitne korekcije za utvrđivanje cena pristupa sistemu za pojedine kategorije potrošača, koje su finansijski neutralne na prihode Srbijagasa, što znači da Srbijagas neće imati nikakvih dodatnih prihoda, navodi se u saopštenju.

Izvor: Kurir

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.