Naučnici na strani lekara koji traže smenu Kriznog štaba

Foto:TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIC/

Podršku otvorenom pismu lekara „Ujedinjeni protiv kovida“ , koji su peticijom zatražili smenu Kriznog štaba, počeli su da potpisuju i naučnici, a do jutros podršku je uputilo više od četiri stotine predstavnika akademske zajednice.

Biti stručan podrazumeva i biti odgovoran kako prema svojoj profesiji, tako i građanima. Promene u zdravstvu ne mogu doći bez angažovanih i solidarnih lekara.

Ovim putem se solidarišemo sa onima koji nose teret epidemije na svojim plećima, sa pravom ukazujući na propuste i stanje u zdravstvu, te osuđujemo kampanju koju protiv njih vode predstavnici vlasti, navedeno je na sajtu MASA – Mreže akademske solidarnosti i angažovanosti.

– Masa poziva kolege i koleginice sa univerziteta i instituta u Srbiji i van nje da potpišu peticiju podrške lekarima koji su izašli u javnost kao Ujedinjeni protiv Covida, navodi se dalje na sajtu MASA, a podršku je dosad potpisalo više od četiri stotine univerzitetskih profesora, dosenta, asistenata, naučnih saradnika na institutima.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.