NAROD SE OKUPLJA ISPRED SUDA U NIKŠIĆU: Episkop Joanikije pred sudijom

Foto: Eparhija.me

Ispred Osnovnog suda u Nikšiću danas je posle devet časova počelo okupljanje građana koji su došli da daju podršku episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju, kome je zbog litije koja je održana na dan Svetog Vasilija Ostroškog, određeno zadržavanje do 72 sata.

Episkop Joanikije bi trebalo da se kod sudije za istragu pojavi u 10 časova, prenele su Vijesti.me.

Pored episkopa Joanikija, u pritvoru se nalazi još osam sveštenika.

Advokat Sava Kostić, branilac episkopa Joanikija, pisao je pritužbu na rad policije povodom hapšenja episkopa i sveštenika, pišu crnogorske Dnevne novine.

Kako je kazao u izjavi za taj medij, danas će biti saslušana dva svedoka zbog dešavanja 12. maja u Nikšiću.

Žalbe advokata povodom određivanja pritvora episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju i sveštenicima SPC odbijene su u zakonskom roku i spisi su vraćeni tužiocu, podseća RTV CG.

Episkopu je, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu, određeno zadržavanje do 72 sata, zbog litije na kojoj se okupilo više hiljada građana, a koja je održana uprkos zabrani javnih okupljanja.

Pritvor je određen je i sveštenicima nikšićkog Sabornog hrama Danilu Zirojeviću, Željku Rojeviću, Ostoji Kneževižu, Mirku Vukotiću, Vasiliju Brboriću, Draganu Krušiću i Nikoli Marojeviću.

IZVORTanjug/FoNet
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.