NAPUSTIO NAS JE DŽO BAGERISTA: Preminuo Ljubisav Đokić, čovek koji je otvorio vrata ka zapadu bagerom

Džo Bagerista učestvovao je na tekućim demonstracijama u Beogradu, FOTO: M.T. / RAS SRBIJA

Ljubisav Đokić, poznat kao „Džo bagerista“, preminuo je jutros, prenose beogradski mediji.

Naime, kako navode „Novosti“, on je sinoć bio na protestima ispred Skupštine, vratio se kući i jutros preminuo. Vest o njegovoj smrti za Espreso je, kako pišu, potvrdila i njegova supruga.

Ljubisav Đokić postao je poznat široj javnosti kao „Džo Bagerista“ kao jedan od upečatljivijih učesnika na demonstracijama petog oktobra u Beogradu.

On je na demonstracijama 5. oktobra svojim bagerom krenuo na zgradu RTS-a, iako su čak i meci leteli oko njega. Đokić je tada bagerom stigao do ulaznih vrata RTS-a.

Od bagera ostala samo igračka

Ekipa „Blica“ posetila je Đokića u njegovom domu pre tri godine, želeći da proveri šta se dešava sa legendom petooktobarskih demonstracija. Kako smo saznali, besparica i besposlica su ga u međuvremenu naterale da bager istopi u gvožđe i proda, ali on je sam žilaviji nego ikad, odlučan da, kako kaže, sa mladima ovoga puta završi posao do kraja.

FOTO: ANA PAUNKOVIĆ / RAS SRBIJA

Šta danas radi Bagerista Džo? Pati se. Uzeli su mi dve trećine od penzije i posle svega, ostaje mi 11-12.000 dinara. Ipak se ne dam. Bio sam na ulici i pre 5. oktobra 2000. godine, išao sam za onim Vukom dok nisam pocepao cipele. Odajem mu priznanje, on jeste otškrinuo vrata ka Zapadu, ali ja sam ih otvorio bez kucanja, kazao nam je tada Džo.

Tog 5. oktobra prisetio se tada kao da je bilo juče.

Sećam se dva metka koja su mi prostrujala pored uha, kao i 83 koja sam izvadio iz guma. Nisam bio bagerista, nego gazda, ali pravi vozač nije hteo da tera bager na Skupštinu, pa sam sam seo u njega. Svi su me ubeđivali da ne idem, da će da me ubiju, ali valjda je meni bilo suđeno. Dan kasnije, sve moje zasluge su na sebe preuzeli političari, krivo je Ljubisavu.

IZVORBlic
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.