NAMEŠTAO TENDERE: Direktor bolnice u Leskovcu osuđen prvostepeno na pet meseci zatvora

Izvor: N1

Direktor Opšte bolnice u Leskovcu Nebojša Dimitrijević osuđen je na pet meseci kazne zatvora i godinu dana zabrane rada u struci i vršenja dužnosti direktora zbog nameštenja tendera za usluge održavanje higijene u leskovačkoj bolnici, objavile su Južne vesti.

Prvostepenom presudom pred Višim sudom u Nišu, Dimitrijević je proglašen krivim za krivično delo zloupotreba službenog položaja. Iako se prvobitno teretio za krivično delo trgovina uticajem, tokom postupka tužilac je izmenio optužnicu, prenose Južne vesti.

Iz Višeg suda nema informacija da li su osuđeni i drugo dvoje optuženih – pravnica bolnice M. M. i predstavnik firme Transly D. S.

Optuženi Nebojša Dimitrijević oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet meseci i izrečena mu je mera zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju od jedne godine, kažu u Višem sudu.

Na ovu presudu, Dimitrijević ima pravo žalbe.

Dimitrijević se teretio za krivično delo trgovina uticajem, njegova saradnica, 51-godišnja M. M. za zloupotrebu službenog položaja, dok se predstavniku privatne firme 43-godišnjem D. S. stavlja na teret trgovina uticajem podstrekivanjem.

Direktor bolnice je bio optužen da je menjao konkursnu dokumentaciju javne nabavke za usluge održavanja higijene u bolnici, da bi posao dobile beogradske firme Transly i Respekt legal.

Posle hapšenja Dimitrijevića prošle godine, inače potpredsednika leskovačkog SNS-a, oglasio se i gradonaćelnik Goran Cvetanović rečima da „iako je najlakše distancirati se kada je nekom teško, Dimitrijević i njegova porodica uvek će imati njegovu podršku„.

IZVORJužne vesti / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.