NAJKRAĆA I NAJZAHTEVNIJA: Zašto je toliko teška deonica Preljina-Požega?

Foto: Bus Plus produkcija, Epicentar press

Deonica auto-puta Preljina-Požega, jedna je od najkraćih, ali najzahtevnijih na pravcu Koridora 11 – obuhvata obilaznicu oko Čačka, a zaobilazi Ovčarsko-kablarsku klisuru.

Građevinari iz Kine vredno rade na izgradnji dva tunela koji će sa gotovo tri kilometra dužine biti među najdužim u Srbiji. U narednom periodu očekuje se i bušenje tunela Munjino brdo.

Mašine su bile na terenu i tokom epidemije. Posle vanrednog stanja radovi su ubrzani, pa, kažu, iz dana u dan može da se prati napredak u radovima na deonici auto-puta Preljina- Požega.

Za sve je svakako dobra vest da su radovi nakon ukidanja vanrednog stanja intenzivirani a završetak deonice auto-puta od Preljine do Požege, značiće puno onima koji putuju ovim krajevima. Putovaće se svakako brže, udobnije i sigurnije, jer se sada do Požege putuje kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru.

Deonica ima prirodne lepote ali je put pun useka i oštrih krivina. Dakle, građevinari iz Kine vredno rade na izgradnji dva tunela koji će sa gotovo tri kilometra dužine, biti među najdužim u Srbiji.

Građevinski poduhvat i izazov za projektovanje ovih tunela je složena konfiguracija terena i faktički prolaz tunela Laz kroz planinu Jelicu. Iskopano je više desetina metara u brdu, kroz koje prolazi taj tunel a u narednom periodu očekuje se i bušenje tunela Munjino brdo.

Pored ova dva, gradiće se i tunel Trbušani dug oko 300 metara. Put u selu Prijevor prelazi i reku Zapadnu Moravu, gde je izgrađen privremeni građevinski most.

Put je podeljen na tri manje deonice

Deonica auto-puta Preljina-Požega, jedna je od najkraćih, ali najzahtevnijih na pravcu Koridora 11 i obuhvata obilaznicu oko Čačka a zaobilazi Ovčarsko-kablarsku klisuru. Spaja i dva bitna putna pravca – jedan prema Crnoj Gori a drugi prema BiH.

Ova deonica je nastavak projekta izgradnje auto-puta Beograd – Južni Jadran, ukupne dužine 258 kilometara

Deonica između Preljine i Požege duga je 30,9 kilometara a zbog specifičnosti reljefa, najteža je za gradnju na Koridoru 11, jer prolazi kroz komplikovan geografski teren. Zbog toga je planirana izgradnja tri tunela i 32 mosta, koji čine gotovo trećinu trase. Put je podeljen na tri manje deonice, a imaće i 11 nadvožnjaka i tri petlje.

Deonica budućeg auto-puta, prolaziće kroz grad Čačak i opštine Lučani i Požega. Planirano je da radovi traju oko tri godine, a počeli su u maju prošle godine.

Nova trasa auto-puta kada se izgradi skratiće vreme putovanja od Čačka do Požege sa sadašnjih 45 minuta na 20.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.