Nagrade za Turističku organizaciju Čačka

Čačak – Na desetoj Izložbi suvenira i turističkih publikacija Leskovac 2017. koja je održana u Leskovačkom kulturnom centru od 8. do 10. novembra Turistička organizacija Čačka imala je veoma uspešan nastup.

U međunarodnoj konkurenciji više od četrdeset takmičara (učestvovali predstavnici Srbije, Makedonije, Bugarske i Republike Srpske), Turistička organizacija Čačka je bila jedna od najuspešnijih.

Jubilarnu, desetu po redu Izložbu, koju organizuje Turistička organizacija Leskovca pod pokroviteljstvom grada Leskovca, otvorio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Takmičilo se u 11 kategorija:

– Jednolisna turistička publikacija
– Višelisna turistička publikacija do 50 strana
– Turističke publikacije preko 50 strana
– Video publikacije (promo film, reportaža, spot)
– Suvenir
– Upotrebni predmet
– Najoriginalniji eksponat
– Turistički plakat
– Turistička fotografija (kolekcija i pojedinačna turistička fotografija)
– Turistička mapa
– Turistička razglednica

Kriterijumi za ocenjivanje bili su autentičnost, likovnost, originalnost, kvalitet izrade, inovativnost, upotrebna vrednost i opšti utisak, kao i koliko je autentičan način na koji se prikazuje mesto iz koga publikacije i suveniri potiču.

 

 

Turistička organizacija Čačka dobila je sledeće nagrade:

– Prvu nagradu u kategoriji Turistička fotografija – Kolekcija, (za Kolekciju
turističkih fotografija „Boje jeseni“ autora Dragana Đolovića)
– Prvu nagradu u kategoriji Turistička mapa (za Turističku mapu Čačka)
– Drugu nagradu u kategoriji Suvenir ( za set minijaturnih suvenira autora Nenada Tutunovića)
– Treću nagradu u kategoriji Turističke publikacije preko 50 strana (za publikaciju „Upoznaj ptice Ovčarsko-kablarske klisure“)
– Treću nagradu u kategoriji Turistička fotografija – Pojedinačna (za fotografiju „Hrast“ autora Slobodana Pajića)

Organizator je za učesnike organizovao izlet i druženje na Vlasinskom jezeru, gde je održano stručno predavanje na temu „Turizam iz perspektive lokalnog turističkog vodiča“,o lokalitetima koji su privukli najveću pažnju kod turista koji su posetili Leskovac, (govorio licencirani turistički vodič, Narodnog muzeja Leskovca, Nebojša Dimitrijević)

Za sve učesnike organizovana je poseta Jašunjskom manastiru Svetog Jovana Preteče, koji je ove godine obeležio pet vekova postojanja.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.