Nadzor vozača: Ivanjica dobija saobraćajne kamere

U još jednom gradu u Srbiji počinje postavljanje video kamera kojima će biti pokrivene sve veće raskrsnice, ulice u užem gradskom jezgru, gradski park i prilazni putevi iz pravca Guče, Sjenice, Arilja i Ušća. Grad o kom je reč je Ivanjica.

foto: Marko Todorović

Vrednost radova je 5,5 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta lokalne samouprave. Profesionalni video nadzor koji će Ivanjica dobiti omogući će veću bezbednost saobraćaja, građana i imovine.

Biće montirano 19 kamera, a za sledeću godinu planirano je još 15, što je optimalan broj da se pokrije čitav grad i sve prilazne saobraćajnice. Reč je o digitalnim kamerama visoke rezolucije i na većini će biti obezbeđeno čitanje kartica.

Pre puštanja kamera u rad, građani će putem medija biti informisani o njihovim tačnim lokacijama čime će biti ispoštovane sve zakonske procedure.
Telegraf

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.