NA PLANINAMA SNEG: U nižim predelima kiša

Foto: Direkt.rs

Na planinama se očekuje sneg, a u nižim predelima povremeno kiša. Košava će doneti topliji vazduh s juga.

Prava zima je stigla. Juče su se zabeleli Kruševac, Požega, Brus, Užice, Novi Pazar, Ivanjica…

U Sjenici i na Pešteri je navejalo više od 30 centimetara snega, a nešto manje na Kopaoniku i Zlatiboru. Više je automobila na prilaznim putevima planinskim centrima na kojima ima ugaženog snega, ali nema zastoja. Zimska služba je na terenu.

Sneg će i danas padati, ali samo na planinama, u nižim predelima povremeno kiša.

Počeće da duva košava i da donosi topliji vazduh sa juga. Ujutru od -1 do 3 stepena, najviša dnevna od 3 na severu do 9 na jugoistoku.

U višim delovima Beograda ujutru je moguća susnežica, a tokom dana samo kiša. Temperatura do 6 stepeni, uz sve jači jugoistočni vetar.

Prema izgledima za narednih sedam dana, biće pretežno oblačno i toplije, vetrovito, mestimično kiša, u višim planinskim predelima sneg.

U košavskom području i planinskim predelima jak južni i jugoistočni vetar, u južnom Banatu i olujne snage.

Temperatura znatno iznad proseka, do četvrtka najviše vrednosti od 10 do 16 stepeni, zatim u manjem padu.

IZVORRTS / Tanjug
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.