Na Horgošu zaplenjeno preko 130 sprava za sklekove

Zaplenjene torbe sa spravama, Foto: Uprava Carina

Srpski carinici na graničnom prelazu Horgoš zaplenili su, u saradnji sa policijom, preko 130 fitnes sprava za sklekove, saopštila je Uprava carina.

Fitnes sprave su pronađene u putničkom kombiju marke „mercedes“ nemačkih registarskih oznaka, kojim je pored 65-godišnjeg vozača, iz Hamburga ka Vinči i Požarevcu, putovalo još troje srpskih državljana.

Iako su i vozač i putnici negirali da imaju bilo šta za prijavljivanje, osim ličnog prtljaga, carinici su se ipak odlučili za detaljan pregled vozila.

Jedna od sprava, Foto: Uprava Carina

U tovarnom delu kombija, ispod ličnog prtljaga putnika, pronađeno je 12 velikih torbi sa ukupno 134 kutije novih fitnes sprava za sklekove „Uncle Sam“, čija je vrednost procenjena na 400.000 dinara.

Protiv vozača kombija će zbog nedozvoljene trgovine biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.