MUP: Unutrašnja kontrola prijavila policajca zbog prebijanja autističnog mladića

Foto: Ilustracija

Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova podneo je krivičnu prijavu protiv policijskog službenika S.D.(35) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje.

– On se sumnjiči da je 8. jula ove godine u ulici Modene u Novom Sadu tokom protesta zadao više udaraca rukama i nogama devetnaestogodišnjem mladiću, koji je neposredno pre toga oboren sa bicikla i tom prilikom mu naneo lake telesne povrede, saopštio je MUP.

Nekoliko desetina gradjana Novog Sada protestovalo je prethodnih dana u novosadskom naselju Detelinara ispred policijske stanice na skupu nazvanom „Protest protiv policijske represije!“.

Okupljeni su rekli da hoće da iskažu revolt zato što je, prema tvrdnjama demonstranata, jedan inspektor 8. jula na protestu u Novom Sadu pretukao dečaka sa autizmom.

IZVORBeta
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.