MUP KOSOVA: Svi koji imaju KS tablice biće dužni da ih zamene RKS oznakama

Foto: Pixabay

Vlasnici vozila na Kosovu koji poseduju KS registarske tablice biće dužni da ih zamene sa RKS registarskim oznakama, saopštilo je kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova, prenosi prištinska Koha.

Iz ovog ministarstva navode da se završavaju sve procedure registracije vozila sa KS registarskim oznakama.

Svi vlasnici vozila koja poseduju KS tablice, prilikom produženja registracije vozila, u obavezi su da KS tablice zamene RKS tablicama, prema proceduri za produženje registracije vozila i na osnovu odluke Br. 012/2020 od 10.01.2020 za određivanje tarifa, navodi se u saopštenju koje prenosi Koha.

Podsetimo, KS registarske oznake u primeni su još od 2011. a na osnovu Sporazuma o slobodi kretanja iz ove godine, i aranžmana potpisanih u Briselu između delegacija Beograda i Prištine za normalizaciju primene sporazuma od 14. septembra 2016.

Svi vlasnici automobila sa prebivalištem na Kosovu će koristiti RKS ili KS registarske tablice za vozila. Izdavaće ih nadležni organi na Kosovu, a biće distribuirane uz posredovanje EULEKS-a ako je to potrebno, jedna je od tački sporazuma iz 2011.

Strane su potom na osnovu aranžmana sporazuma o slobodi kretanja iz 2016. odlučile da kao privremenu meru donesu produženje važenje KS registarskih tablica za početni period od pet godina, nakon čega će, kako je dogovoreno, dve strane ponovo razmotriti ovo pitanje.

Vlasnicima KS registarskih tablica na osnovu ovog sporazuma omogućeno je da vozilima slobodno putuju na teritoriju Srbije ili preko nje, dok su lica koja poseduju „RKS“ oznake u obavezi da vade takozvane probne tablice.

IZVORKoSSev
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.