Monarhisti ipak ispod cenzusa posle ponovljenih izbora

Žika Gojković / Foto: N1

Miloš Parandilović portparol Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije (POKS) rekao je da izborna lista „Za Kraljevinu Srbiju“ ni posle jučerašnjih ponovljenih izbora nije prešla cenzus od tri odsto.

Parandilović je agenciji Beta kazao da je nakon probrojanih svih glasačkih listića na 243 biračka mesta na kojima se u sredu ponovo glasalo za republički parlament, za prelazak cenzusa toj listi nedostajalo „nekoliko hiljada glasova“.

Bili smo treći na ponovljenim izborima i na taj način učvrstili svoju poziciju kao četvrta stranka po ukupnom broju glasova osvojenim na parlamentarnim izborima. S obzirom da postojimo samo tri godine, smatramo da smo ostvarili veliki rezultat, rekao je portparol POKS-a.

Da podsetimo, Koalicija Za kraljevinu Srbiju saopštila je sinoć da je prema 75 odsto obrađenog materijala, izbornog štaba, sa 234 biračka mesta gde su se ponovili izbori, osvojila ukupno 3,1 odsto glasova i stekla pravo na osam poslanika u Skupštini Srbije.

IZVORDanas
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.