MOGUĆA PROMENA ODLUKE: Preispituje se zabrana kretanja za 1. maj

Foto: Direkt.rs

Koordinacioni sastanak predsednika i Vlade Srbije u vezi sa situacijom oko epidemije korona virusa održan je jutros.

Predstavnici Vlade na sastanku su izrazili zabrinutost zbog nezadovoljstva jednog dela građana merama koje država sprovodi, kao i bojazan da li će se poštovati zabrana kretanja za prvomajske praznike, navodi Kurir.

Kao što je poznato, lekari iz Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa apsolutno su protiv ukidanja policijskog časa za Prvi maj i intenzivnog popuštanja mera.

Prema rečima izvora lista, predsednik Aleksandar Vučić na sastanku je rekao da je spreman da svi zajedno razmisle o preispitivanju odluke o zabrani kretanja.

Ne razumem da ne možete da izdržite pritisak za sprovođenje mera protiv korone, i ako mislite da treba da rizikujemo zdravlje građana, spreman sam da o tome razmislimo. Ali, moramo da uvažimo i glas građana koji pristojno i u tišini vode računa o sebi i drugima, i aplaudiraju doktorima. Nagledao sam se raznih pokušaja protesta i politikanstva. Mi ćemo se politikom baviti kada građani budu bezbedni, rekao je predsednik Vučić, piše Kurir.

Kako saznajemo, za sutra je dogovoren novi sastanak koordinacionog štaba, na kome će pored predsednika i Vlade Srbije učestvovati i lekari, navodi se u tekstu.

IZVORBizLife / Kurir
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.