Mobilni mamograf u Domu zdravlja Priboj

Priboj – U okviru praćenja i kontrole zdravlja ženske populacije, Planom Ministarstva zdravlja predviđeno je da u Domu zdravlja Priboj, posle četiri godine, ponovo bude stacioniran mobilni mamograf Kliničkog centra Niš, radi prevencije i ranog otkrivanja raka dojke. Mamografija će se obavljati od 11.09.2017.godine. Mobilni mamograf biće stacioniran na platou ispred Doma zdravlja Priboj.

Prema rasporedu rada snimanja će se obavljati u terminu od 08-14,30 radnim danima i subotom. Pozivaju se žene od 50 do 69 godina starosti da u tom periodu urade mamografiju u cilju prevencije bolesti. Na mamografiju mogu doći žene druge starosne dobi ukoliko im je lekar izdao uput za mamografiju. Za snimanje nije potreban uput za žene od 50-69 godina, već samo zdravstvena knjižica koja ne mora biti overena.

U cilju bolje organizacije rada pregled se može zakazati radnim danom u periodu od 08 – 13 sati na telefon 2451-587.

Mobilni mamograf biće u Priboju najmanje mesec dana, pa i duže ukoliko se bude ukazala potreba.

Pozivamo naše sugrađanke da iskoristite priliku i prekontrolišu svoje zdravstveno stanje u cilju očuvanja njihovog zdravlja i zdravlja njihove porodice.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.