Mladi menjaju grad na bolje – „Staza tolerancije i kreativnosti“

Čačak – Neformalna grupa Aktivisti KZM Čačak je realizovala projekat „Staza tolerancije i kreativnosti“ uz podršku Udruženja za društveni razvoj mladih „Interaktiv“ resurs centra za Zlatiborski i Moravički okrug, a u okviru programa Mladi su zakon koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Najveća vrednost projekta je u tome što su mladi, mahom čačanski srednjoškolci uz pomoć Kancelarije za mlade Čačak osmislili, napisali i realizovali ceo projekat sa idejom da ulepšaju svoj grad i skrenu pažnju na temu tolerancije.

U okviru projekta su izgrađene kreativne klupe koje će ulepšati prostor SC Mladost, postavljene kante za otpatke i ispisane poruke tolerancije.

Veliku zahvalnost za podršku pri realizaciji projekta dugujemo SC Mladost i firmi „Ergoprodukt“. Pre svega, zahvalnost dugujemo Udruženju studenata sa hendikepom i jednoj Slađi koji su nas motivisali da više razmišljamo i radimo na temi prihvatanja različitosti.

Ovim želimo da pokažemo kako uz dovoljno volje svako može da ulepša grad, ostavi nešto lepo iza sebe i da pozitivan primer drugima. Ono što ostaje je da poštujemo nečiji napor i čuvamo postavljen inventar.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.