MINISTAR POLICIJE: Obaveštavaćemo sudove i tužilaštva o svakom kršenju policijskog časa

Nebojša Stefanović Foto: Srđan Ilić

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović oglasio se danas na svom zvaničnom tviter nalogu gde je pozvao sve građane da poštuju policijski čas, koji je, kako kaže, uveden da bi se sačuvali životi ljudi, dodajući da će policija intervenisati kao i do sada.

„Važno je da ostavimo po strani političke i sve druge razlike i da svi poštuju mere Vlade Srbije. Policijski čas nije uveden da bi se neko sprečio da šeta, već isključivo da bi se sačuvalo zdravlje ljudi. Policija će nastaviti da obavlja svoj posao, kao i do sada. Policijski službenici će intervenisati, bez obzira na sve maliciozne komentare, dokumentovaće svaki slučaj i o tome obaveštavati nadležna tužilaštva i sudove, koji će odlučivati o daljem postupanju“, napisao je Stefanović na tviter nalogu.

Inače, već tri dana građani objavljuju snimke na društvenim mrežama na kojima se vidi da se grupe mladića u toku policijskog časa slobodno kreću kako bi organizovale protest protiv opozicije.

Kako se moglo videti, prvo se grupa mladića oko 20 časova okupila na jednom mestu da bi se nakon dobijanja instrukcija i opreme u nekoliko manjih grupa uputili u različitim pravcima.

Pola sata kasnije, sa vidikovca na Bežanijskoj kosi organizovali su ispaljivanje vatrometa u znak podrške Vladi Srbije. Policijske patrole iako je na snazi bio policijski čas u tom vremenskom periodu nije bilo.

Sinoć je bivši poslanik i član Socijaldemokratske stranke Konstantin Samofalov objavio video snimak na gradilištu na Savskom vencu u Beogradu gde je organizovana slična akcija. Kako je rekao za Insajder, već dve noći zaredom nepoznate osobe, bez adekvatne opreme, u toku policijskog časa, borave na vrhu nedovršene zgrade. Kako je rekao, pre dve noći su na vrhu zgrade bez ikakve opreme imali razglas, dok su večeras podršku vlasti i protest protiv opozicije iskazali i paljenjem baklji. O tome je, kako se vidi na njegovom Tviter nalogu, obavestio i ministra policije Nebojšu Stefanovića objavljujući i adresu gradilišta.

Podsetimo, na ovu akciju pre tri dana iz skupštinske klupe građane je pozvao poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović koji je i sam kasnije te noći palio i držao baklju.

Činjenica je takođe da su ove akcije usledile kao odgovor na proteste građana koji se od 26. aprila organizuju širom Srbije kao bunt protiv vlasti.

Do danas MUP nije odgovorio na brojna pitanja Insajdera u vezi sa ovom temom.

IZVORInsajder
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.