G. Milanovac: Rekonstrukcija Spomen parka „Brda mira“

Ministarstvo privrede podržalo je projekat rekonstrukcije Spomen parka „Brdo mira“ u visini od 50% od procenjene vrednosti radova. Sredstva su opredeljena na osnovu Javnog poziva – Gradimo zajedno, i biće utrošena za rekonstrukciju kompleksa – izgradnju trim staza, kao i rekreativnih objekata duž njih (teretana na otvorenom), izgradnju letnje učionice – amfiteatra na otvorenom za održavanje časova u prirodi.

Foto: OU Gornji Milanovac

Takođe, predviđeni su i adekvatni prateći sadržaji poput rekonstrukcije javne rasvete, ograđivanja i obezbeđenja parka, postavljanje urbanog mobilijara, info-panoa sa mapama i info tabli sa informacijama o spomeničkim celinama i biljnim vrstama, suvenirnica, uređenje parkinga, instalacije za zalivanje i sanitarni čvor.
Radove, koji su počeli 28. novembra, obišao je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.
„Radovi na rekonstrukciji Spomen parka „Brdo mira“ počeli su 28. novembra. Na licu mesta sam se uverio da se, bez obzira na vremenske uslove, ugovorena dinamika radova poštuje. Pored građevinskih radova, treba da se uradi i ozelenjavanje. Ukupna ugovorena vrednost radova iznosi preko 46 miliona dinara. Završetkom radova, ovaj kompleks će dobiti potpuno novi izgled, sa jednom celinom koja će biti ograđena, sa prodavnicom suvenira, sa trim stazama i stazama za pešačenje. Milanovac dobija još jedan park u centru grada, gde će sugrađani i svi posetioci naše opštine moći prijatno da se osećaju. Ovaj prostor ima veliku istorijsku vrednost i zbog naše prošlosti smo morali da rekonstruišemo ovaj kompleks, kako bi što više ljudi moglo da se upozna sa svim sadržajima u Spomen kompleksu. Očekujemo da će radovi, i pored svih složenosti, biti gotovi do 23. aprila i Dana opštine“, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.

Foto: OU Gornji Milanovac

Projekat rekonstrukcije Spomen parka „Brdo mira“ ima za cilj da vrati nekadašnji sjaj ovog kompleksa koji je jedno je od prepoznatljivih obeležja Gornjeg Milanovca.
„Iako vremenski uslovi nisu baš najpovoljniji trudimo se da izvršimo što više zemljanih radova (trim staze i pešačke staze), kao i grube radove na dva objekta (prodavnici suvenira i letnjoj učionici), pa ćemo na proleće uraditi završne radove, ukoliko ne budemo mogli u januaru i februaru da radimo“, istakla je Darinka Vukadinović Sretenović, predstavnik izvođača radova.
Ukupna vrednost ugovorenih radova iznosi 46.353.192,02 dinara.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.