MEGLE SELI SVOJU PROIZVODNJU IZ HRVATSKE: Fabrike u Kragujevcu i Bihaću

Izvor: Shutterstock

Fabrika „Megle“ u Osijeku biće ugašena, a proizvodnja se seli u Bihać u BiH i Kragujevac u Srbiji, izjavio je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Razlozi su veoma jednostavni – jeftiniji način poslovanja i možda jednostavniji način funkcionisanja. U ovom trenutku te informacije nemam, ali pretpostavljam, s obzirom na to da se proizvodnja seli u te dve zemlje, da je to to, naveo je Anušić.

On je dodao da „Megle“ više nije onaj koji se predstavlja u Hrvatskoj, već brend koji se očigledno više neće proizvoditi u Osijeku.

Anušić je naveo da traju pregovori s drugim firmama kako spasiti radna mesta i preradu mleka u Osijeku, prenosi regionalni portal Seebiz.eu.

On je dodao da je uspostavljen i kontakt sa predsednikom Uprave „Meglea“ u Nemačkoj Matijasom Etelom.

IZVORSrna / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.