MARŠ NA DRINU Doktora Lazića: Odlazak heroja i ratnog hirurga (VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Odlazak Laze hirurga, lekara koga će kao heroja pamtiti njegov Niš ali i čitava Republika Srpska, gde je dobrovoljno otišao da radi kao ratni hirurg, tema je emisije Oko magazin koja je emitovana na RTS-u.

Znao sam da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik, ali čast i ponos mi nije dozvoljavao da se sklonim, reči su dr Miodraga Lazića koje su objavljene u njegovom oproštajnom pismu.

Laza Hirurg kako su ga zvali u Nišu bio je jedan od najboljih srpskih lekara, 1994. patrijarh Pavle ga je odlikovao ordenom Svetog Save, a dobitnik je i ordena za hrabrost Vojske Republike Srpske, a odlikovan je i od predsednika Republike Srpske.

Zašto je značajan dr Miodrag Lazić?

Marš na Drinu odjekivao je juče u svim gradovima Republike Srpske, u čast doktora Laze. Doktor Miodrag Lazić je u Sarajevo stigao u septembru 1992. i za 40 meseci u vojnim bolnicama obavio je više od 3.500 operacija, spasao hiljade života.

O tom periodu napisao je knjigu na osnovu koje je Radio televizija Republike Srpske snimila dokumentarni film.

Gledamo Dnevnik ratnog hirurga, dokumentarac Siniše Grabeža.

IZVORRTS / Vesti online
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.