MALI: MMF saglasan da plate u javnom sektoru budu povećane od iduće godine

Foto: Tanjug

Plate u javnom sektoru biće povećane od iduće godine, za šta je saglasan i Međunarodni monetarni fond (MMF), rekao je danas ministar finansija Srbije Siniša Mali.

Danas će u izjavi MMF-a i da se kaže da idemo sa povećanjem plata u javnom sektoru od 1. januara. S obzirom i da je juče bio priliv od PDV-a znaćemo tačno i u kom procentu. Neće to biti procenat kao prošle godine, ali će sigurno biti povećanja plata u javnom sektoru, rekao je Mali za RTS.

Istakao je da ne postoji druga zemlja u Evropi koja će to da uradi u vreme ovakve krize.

MMF će, kako je naveo ministar, danas potvrditi da je po stopi rasta BDP-a Srbija do kraja 2020. prva u Evropi. Podsetio je da je MMF imao projekciju da će pad bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije biti tri odsto, pa je promenio na 2,5, sada je na 1,5 odsto.

Mi mislimo da će biti oko nule, kazao je Mali i dodao da su juče prihodi od PDV-a za dve milijarde bili veći od planiranih i da naplata poreza ide još bolje.

IZVORBeta
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.