MALI: Amerikanci nude milijarde dolara za razvoj privrede

Foto: mfin.gov.rs

Ministar finansija Siniša Mali sastao se sa predstavnicima američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) i Eksim banke, kojima je predstavo naše projekte za finansiranje, sa posebnim naglaskom na program „Srbija 2025“.

Siniša Mali je posle sastanka rekao da Amerikanci nude milijarde dolara za razvoj srpskih kompanija, privrede i infrastrukturne projekte.

Kada sam rekao da razmišljamo o milijardu dolara samo za garantnu šemu, oni su rekli – razmišljajte o milijardama dolara, a ne o jednoj milijardi„, rekao je Mali novinarima, dodajući da će tačna cifra biti poznata krajem sledeće nedelje.

Tada ću od njih dobiti ponudu, precizirao je Mali.

Istakao je da je to prilika koja se ne propušta i koju moramo da iskoristimo na pravi način.

Sastanku je prisustvovao i direktor regionalne kancelarije DFC u Beogradu Džon Jovanović.

U timu ministra Malog su bili državni sekretar Gojko Stanivuković, pomoćnici ministra za finansijski sistem, za makroekonomska i fiskalna pitanja, zatim, direktor uprave za javni dug i ostali.

Sa predstavnicima DFC-a i Eksim banke danas su se odvojeno sastali i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, guvernerka Jorgovanka Tabaković i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.