Lončar: Nema problema sa kardiolozima u Čačku, uloženo 70 miliona dinara

Čačak – Ministar zdravlja Zlatibor Lončar negirao je tvrdnje da kardiolozi odlaze iz čačanske bolnice, navodeći da su odobrene tri subspecijalizacije za interniste, kao i da je u protekle tri godine u tu ustanovu uloženo 70 miliona dinara.

– Bolnica u Čačku imala je 15 internista kojih ima i na današnji dan. Što se tiče kardiologa, bilo ih je šest, sada ih ima četiri – rekao je Lončar u izjavi za Glas zapadne Srbije.

On je dodao da je ove godine dato tri specijalizacije za interniste koji će ići na subspecijalizaciju.

– Mi smo samo u protekle tri godine dali za Opštu bolnicu u Čačku 70 miliona dinara i to 50 miliona za angio salu gde treba da rade kardiolozi. Takođe, odobrili smo 29 zapošljavanja i to za devet lekara i 20 medicinskih sestara i tehničara – kazao je Lončar.

Ministar ističe da se ne može stvoriti specijalista internista, subspecijalista kardiolog za manje od šest, sedam godina.

Blic

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.