Lončar: Nedostaje mesta u bolnicama, u Beogradu se oslobađaju mesta za teže pacijente

Izvor: N1

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je danas da nedostaje mesta u bolnicama za pacijente i dogovoreno je da se oslobodi broj mesta u Beogradu za teže pacijente, dok će lakši pacijenti biti smešteni u Nišku banju.

Lakši pacijenti će ići u Nišku banju, a danas u privremene bolnice u Nišu i Kragujevcu. To će krenuti u narednih pola sata, sat, da bi mogli da mirnije sačekamo noć, kazao je ministar nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica.

On je rekao da je osnovni problem obezbediti dovoljno mesta i dodao da Beograd ima “najviše problema sa kapacitetima trenutno“.

Prema njegovim rečima, 1.402 zdravstvena radnika je zaraženo koronavirusom, a njih 53 je na bolničkom lečenju.

Lončar je naveo da će vozila u javnom prevozu biti pojačana, kao i da će u vozila moći da uđe 50 odsto od predviđenog broja putnika.

Pojačaćemo gradski prevoz da bi bile manje gužve, kada se popuni gradski prevoz do 50 odsto putnika, neće stajati na stanici, dok se ne raščisti gužva, rekao je Lončar novinarima nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica.

Dodao je da se proslave i veći skupovi „najstrožije zabranjuju“.

IZVORBeta / Danas
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.