LOKALNI ŠERIF IZ LUČANA: U 38 godina direktorovanja poginuo 21 radnik (VIDEO)

"Doživotni" direktor Radoš Milovanović, Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Gospodari života – moglo bi da piše u opisu posla brojnih funkcionera širom Srbije. Oni su lokalni šerifi.

Radoš Milovanović nije politički funkcioner, ali je svoju moć stekao kao direktor fabrike „Milan Blagojevic“ iz Lučana na čijem je čelu već 38 godina.

U tih 38 godina u fabrici je poginuo 21 radnik.

U namenskoj industriji koja je pod strogom kontrolom države, pogibije radnika uglavnom završavaju bez sudskog epiloga, a krivac bude famozni „ljudski faktor“.

Porodice poginulih su decenijama pristajale na ćutanje da se ne bi zamerali moćnom direktoru. Međutim, jedna porodica odlučila je da prekine smrtonosni zavet ćutanja.

Otac poginulog radnika, Milovan Milivojević, Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Porodica Milivojević, čiji je sin poginuo u fabrici pre tri godine, direktoru je rekla „ne“.To „ne“ podelilo je zatvorenu zajednicu, unelo nemir, i razvojilo ljude od neljudi.

Ovo je priča o ljudima i onima koji se plaše da to budu. Ovo je priča o šerifu iz Lučana.

IZVORInsajder.net
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.