LITIJE U CRNOJ GORI: Amfilohije najavio litije od nedelje

Foto: AFP/Andrej Isaković

Litije u Crnoj Gori biće nastavljene od nedelje, najavio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Prilikom obeležavanja slave radija Svetigora, Amfilohije je osveštao i prerezao slavski kolač u Sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Prošla je godina otkako se na talasima Svetogore čuje poruka da ne damo svetinje. Nažalost, oni koji su na vlasti nastavljaju da podržavaju zločinački zakon i tvrde da svetinje koje su ovde građene od apostolskih vremena, od vremena svetog cara Konstantina i carice Jelene, ne pripadaju narodu, već njima, kazao je Amfilohije.

On je dodao da polaže nadu i u međunarodnu zajednicu da će pomoći da se „virus bratomržnje i bogomržnje zaustavi u Crnoj Gori, na čemu ovi koji su na vlasti žele i dalje da vladaju“.

Nedelje svih svetih molebani za spas svetinja, za pomirenje, za bratsku ljubav i slogu nastavljaju u hramovima i crkvama širom Crne Gore, istakao je Amfilohije.

To od mene narod traži i ja sam dužan da ih ispoštujem, kazao je Amfilohije, a prenosi RTCG.

IZVORFoNet
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.