LAŽNIM PAPIRIMA DO UTAJE POREZA: Uhapšeni zbog pokušaja utaje 121 miliona dinara

Foto: GULIVER/GETTY IMAGES/ISTOCK/JOHAN10

Policija u Nišu uhapsila je A.M. (26) iz Svrljiga zbog krivičnog dela neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit. Slobode je lišen i njegov sugrađanin M.M. (25) koji se tereti za pomaganje u ovom krivičnom delu kao i za falsifikovanje službene isprave.

Kako prenosi portal Telegraf.rs, sumnja se da je M. M. marta 2019. godine kao odgovorno lice jedne građevinske firme lažno prikazao da je prodao asfaltnu bazu A.M. što je dokumentovao lažnom fakturom.

A.M. je na osnovu te fakture podneo poresku prijavu kojom je tražio da mu bude vraćen porez na dodatu vrednost. Na ovaj način osumnjičeni su pokušali da oštete budžet Republike Srbije za više od 121 milion dinara – saopštila je policija.

Kontrolom njihovog poslovanja pronađena je lažna dokumentacija o fiktivnoj transakciji što je bilo dovoljno da budu uhapšeni.

Osumnjičenima je određeno zadržvanje do 48 sati.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.