Kućice za knjige na otvorenom u okviru projekta „Okreni novi list”

Foto: Kancelarija za mlade

U okviru akcije „Šta nam teško”, volonteri Kancelarije za mlade realizovali su projekat „Okreni novi list” koji je podrazumevao ostavljanje kućice za knjige na otvorenom, gde će građani imati mogućnost da potpuno besplatno uzimaju knjige za čitanje, menjaju ih ili ostavljaju nove.

Takođe, sve knjige koje su volonteri Kancelarije za mlade priložili otvorenoj biblioteci registrovane su na BookCrossing-u i imaju svoju registracionu oznaku, na osnovu koje će svi oni kod kojih se knjiga nađe u tom trenutku, moći da na pomenutom sajtu upišu broj oznake i vide na kojim mestima je knjiga pre bila, kao i kakvi su komentari na sadržaj iste.

Ovim putem se zahvaljujemo i Sportskom centru ’Mladost’ na dozvoli za postavljanje kućice na prostoru Parka mladosti i pozivamo sve one koji budu u prilici da svojim doprinosom omoguće što bogatiji sadržaj naše biblioteke, zajedno okrećemo novi list” , rekli su iz Kancelarije za mlade.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.