Kuće na dar u Viči

Lučani – Porodicama Gugovići , Davidovići i Kaplarevići , koje će ubuduće živeti u Viči , selu u opštini Lučani, ključeve od novoizgrađenih kuća uručio je tokom vikenda Aleksandar Boričić , predsednik Evropske odbojkaške konfederacije . Osim ove organizacije sredstva za izgradnju objekata obezbedili su i : Svetska odbojkaška federacija, Odbojkaški savez Azerbejdžana i Odbojkaški savez Srbije.

Šestočlana porodica Gugović, petočlana Davidović i četvoročlana Kaplarević do sada su živele na područjima na kojima su se posle poplava 2014. aktivirala klizišta. U teškom su materijalnom stanju i za novi krov nad glavom neizmerno su zahvalne.

Nakon Uba, gde su takođe izgrađene kuće zahvaljujući sportskim organizacijama pomoć ugroženima stigla je i u opštinu Lučani. Vrednosti izgrađenih objekata u Viči je 75 hiljada evra.Novac za izgradnju kuća prikupljen je pre svega zahvaljujući autoritetu Aleksandra Boričića, predsedniku Evropske odbojkaške konfederacije. Kada je pomoć u pitanju ceo sport je zajedno , čulo se u Viči. Svim donatorima zahvalila se predsednica opštine Lučani Vesna Stambolić.

U nove domove površine oko 60 metara kvadratnih porodice će se useliti za desetak dana do kada nadležni očekuju da će svi priključci biti završeni.

Opširnije u prilogu:

TV Lav Plus

 

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.