Kuburović: Izrečeno 6.000 hitnih mera zbog nasilja u porodici

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da je za prvih pet meseci primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici razmotreno više od 17.000 slučajeva nasilja u porodici i izrečeno više od 6.000 hitnih mera.

Kuburović je, uoči Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, posetila Centar za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“ i u okviru njega Sigurnu kuću.

Kuburović je rekla da je uspostavljena dobra saradnja između organa koji primenju Zakon i da je to dobar primer kako država na sistemski način može da se suoči sa problemom nasilja u porodici.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, prema njenoj oceni, je još jedna prilika da se ukaže na značaj borbe protiv nasilja i zaštite žrtve, kao i šta država čini kako bi se ti slučajevi smanjili na minimalnu meru.

Kuburović je pohvalila zalaganje Grada Kragujevca i ukazala da je Centar za razvoj usluga „Kneginja Ljubica“ jedan od primera dobre saradnje lokalne samouprave i ustanove socijalne zaštite u pružanju podrške žrtvama nasilja u porodici, kao i zlostavljanoj i zanemarivanoj deci i omladini.

U saopštenju Ministarstva pravde se navodi da su Kuburović i Nikolić razgovarali sa predstavnicima nadležnih organa i ustanova koji učestvuju postupku zaštite od nasilja u porodici.

Izvor: Danas

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.