KRIZNI ŠTAB DANAS O NOVIM MERAMA: Šta se zatvara, a šta ograničava?

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Premijerka Ana Brnabić kazala je da će danas „verovatno“ biti uvedene restriktivne mere u više gradova, nalik na one koje su u proteklih nekoliko dana uvele pojedine lokalne samouprave usled razbuktavanja kovid-19.

Ona je na TV Pink kazala da će danas u 10 biti održan sastanak Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, i da se neće uvoditi potpune zabrane kretanja ili okupljanje, kao tokom vanrednog stanja.

Podsetila je da su različiti oblici vanrednog stanja za sada uvedeni u Novom Pazaru, Kragujevcu, Užicu i Vranju.

Po njenim rečima, mere će biti na snazi u pojedinim mestima, a ne na čitavoj teritoriji Srbije.

Beograd svakako, u njemu ima najviše zaraženih, ne po glavi stanovnika već ukupno, ali opet dve trećine svih zaraženih je u Beogradu. To je uglavnom mlađa populacija, pa ćemo da gledamo kako da targetiramo mere i da rešimo taj problem u tom trenutku, rekla je Brnabić.

Navela je da će i da će se svakako zabraniti rad noćnih klubova, a da će zabrana ili ograničenje rada restorana takođe biti razmotrena.

Kazala je da je razmišljala šta je pametno (u trenutnoj situaciji) i da je očigledno da će korona biti prisutna sve dok se ne razvije vakcina protiv kovid-19.

Vi do tada morate da živite… I ti klubovi, i ti restorani su ekonomija, koji pune budžet iz kog se isplaćuju penzije, rekla je ona.

Premijerka je navela da za sada nema novih slučajeva u Vladi Srbije, da je korona rizik koju profesija (političara) nosi sa sobom i da se ona ranije testirala, kada se ispostavilo da je osoba sa kojom je bila u kontaktu bila pozitivna na korona virus.

IZVORDanas
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.