KRIVOKAPIĆ: Ukinućemo Zakon o slobodi veroispovesti

Foto: Savo Prelević/Vjesti.me

Nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić rekao je da je u pripremi drugi sporazum tri koalicije koje formiraju novu vladu, a koji će obuhvatiti i ukidanje Zakona o slobodi veroispovjesti. Nije precizno odgovorio na pitanje da li će biti ukinute sankcije Rusiji.

Odgovarajući na pitanje ruskog medija Njezagaj da li je moguće da će nakon promene vlasti Crna Gora ukinuti „antiruske sankcije“, Krivokapić je rekao da su „odnosi uvijek bili takvi da su se Rusi pre 30 godina doživljavali kao najbliži ljudi“.

– Ali, Đukanović je vodio politiku u duhu Tita i naši odnosi su počeli da se pogoršavaju. Zbog toga ću reći najvažnije: uspostavićemo dobre odnose sa svim zemljama sveta, uključujući, naravno, i Rusiju, naveo je Krivokapić, a prenosi RTCG.

Upitan zbog čega prvi koalicioni sporazum u pobedničkom bloku ne govori ništa o Zakonu o slobodi veroispovjesti, Krivokapić je rekao da je u pripremi drugi sporazum.

Zbog tog Zakona desetine hiljada građana protestovalo je na ulicama sedam meeseci.

Programom zakonodavnih reformi tu će na prvom mjestu biti ukidanje takozvanog Zakona o slobodi veroispovjesti, naveo je on.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.