KRIK: Među uhapšenima zbog Jovanjice i pripadnici BIA i policije

Foto: Direkt.rs

Među sedam osoba uhapšenih danas zbog sumnje da su bili deo grupe Predraga Koluvije, ranije optuženog da je na svojoj plantaži Jovanjica u Staroj Pazovi gajio marihuanu, su i pripadnici Bezbednosno informativne agencije (BIA) i policije, prenosi portal KRIK pozivajući se na obaveštene izvor.

U današnjem saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal nisu navedena imena uhapšenih, ali se navodi da su u pitanju „pripadnici državnih organa”, kao i da se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje dokumenata.

Ovo nije iznenađujuće s obzirom da se još od Koluvijinog hapšenja, u novembru prošle godine, sumnjalo da je imao jake veze u državnim strukturama, navodi portal.

Koluvija je uhapšen kada je policija zaustavila njegov „audi a8” i pronašla falsifikovanu policijsku legitimaciju, a zatim na plantažama Jovanjice” gotovo četiri tone marihuane. Osim Koluvije, tada je uhapšeno i osam njegovih saradnika.

Optužnica koju je protiv Koluvije i saradnika podiglo Tužilaštvo za organizovani kriminal potvrđena je 10. juna u Višem sudu u Beogradu i suđenje će verovatno početi na jesen.

Poljoprivredno gazdinstvo ,,Jovanjica” se zvanično bavilo proizvodnjom organske hrane, a pripadnici aktuelne vlasti posećivali su Koluvijina imanja što mu je pomoglo da izgradi brend.

IZVORKrik / Danas
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.