KREĆE VAKCINACIJA: Prvi na spisku Brnabić, Kon i Kisić

vakcina grip
Izvor: Science Photo Library

Prve vakcine protiv koronavirusa stigle su u Srbiju, a danas će ih prvi primiti premijerka Ana Brnabić, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i epidemiolog Predrag Kon.

Oni će biti vakcinisani u 10.30 sati na Institutu za virusologiju, vakcine i serume “Torlak”, saopšteno je iz Vlade Srbije, a nakon vakcinacije, daće izjave za medije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da danas počinje vakcinacija Fajzerovom vakcinom, da se kreće od staračkih domova i da će neko iz vlasti primiti vakcinu, kao dokaz da je ona valjana.

I neko iz državnog vrha će da primi vakcinu, da li Ana, Darija ili ja, videćemo. Nekoga od nas ćemo da ostavimo za drugu, da pokažemo ljudima da je dobra svaka vakcina koju naš zdravstveni sistem dobija, rekao je Vučić, koji je ranije najavljivao da će upravo on prvi primiti vakcinu.

Reč je o vakcini “Fajzer-Biontek”, koja je juče stigla u Srbiju, prvih 4.875 doza, a u januaru, februaru i martu stići će, rekao je Vučić, još više doza.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek potvrdio je ranije da će predstavnici Agencije za lekove i medicinska sredstva do kraja nedelje dati dozvolu za početak imunizacije Fajzerovom vakcinom, a da će vakcinacija početi u toku sledeće nedelje.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.