Do kraja nedelje prolećne temperature, zatim smrzavanje, pa još jedan obrt

Za vikend nas opet očekuje sneg, ali po svemu sudeći pašće u znatno manjoj količini, nego što je to bilo nedelju dana ranije. I zadržaće se mnogo kraće, jer nas od sledeće nedelje čeka opet temperatura i do 10 stepeni.

Sve do kraja radne nedelje temperatura će svakim danom biti sve veća, pa se u petak prognozira da će biti čak 14 stepeni Celzijusa.

– I u subotu će biti do 10 stepeni, ali će tokom noći doći do naoblačenja, naglo će pasti temperatura na nula stepeni. Počeće da pada i kiša, ali će tokom noći zbog niske temperature prerasti u susnežicu i sneg. Padaće i u nedelju pre podne. Poslednji dan vikenda biće i najhladniji, jer se očekuje da će biti od -1 do 2 stepena – objašnjava Slobodan Sovilj, meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Sneg se neće dugo zadržati, jer već od utorka dolazi do razvedravanja i otopljavanja. Jedino će ga biti na planinama, i to najviše na Zlatiboru (do 33 centimetara) i na Kopaoniku (do 32 centimetara).

-U utorak će opet biti toplije, od pet do 10 stepeni. Tolika temperatura se očekuje da će biti cele nedelje, s tim što od srede je moguće da će češće padati kiša. Eventualno jače zahlađenje, koje će doneti i sneg, možemo očekivati 18. i 19. decembra – najavljuje Sovilj.

Izvor: Blic, Sonja Todorović

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.